Prémium ZÖLDhatár Gilisztahumusz

A gilisztahumusz vagy gilisztakomposzt a legkiválóbb minőségű komposzt, a giliszták által termelt enzimek és jótékony baktérium kultúrák fokozzák a komposztok előnyeit.

gilisztahumusz a komposztok leginkább a természethez közelálló fajtája, hiszen előállításukhoz a természetben is előforduló trágya gilisztákat használják. A trágyagiliszták kifejezetten a magas szervesanyag tartalmú, rothasztott közegben érzik jól magukat. A gilisztahumusz előállítását maguk a giliszták végzik, a komposzt vagy bármilyen talajféleség áthalad a giliszták tápcsatornáján és a végtermék egy egészen más állagú földszerű anyag lesz. A gilisztahumusz jótékony hatással van a növények fejlődésére, mert

  • növeli a tápanyagok felvehetőségét,
  • növeli a biomassza hozamot,
  • egészségesebbé teszi a talajt,
  • növeli a talajélővilág biodiverzitását.

Az Érdi Komposztáló telepen a Prémium ZÖLDhatár komposzthoz adjuk hozzá a speciálisan adaptált trágyagilisztákat, így a gilisztahumuszban még inkább érvényesülnek a komposztok pozitív hatásai. A giliszták addig érzik jól magukat a komposztban, amíg elegendő tápanyag áll rendelkezésükre. A kész gilisztahumuszt lerostáljuk, így az már nem tartalmaz gilisztákat, csak a földszerű komposztot.

A Prémium ZÖLDhatár Gilisztahumusz megvásárlásához kérje kollégánk segítségét. 

Copyright © 2023 Minden jog védve
usersmap-markerchevron-downcross-circle